Prezi.com Iroda
Budapest, Merkúr Palota (2012-)
Emarsys Iroda
Budapest (2014)
A cég magáról alkotott képe a létrehozott terméknek megfelelően high-tech, aminek építészeti megfelelőjét a magas minőségben és ezzel együtt a természettességben találtuk meg. A belső design-t így a cég színe (kék) és az irodaterek mind célszerűbb kialakítása mellett a faburkolatok megjelenése határozták meg.
Prezi.com Iroda
Budapest, Merkúr Palota (2012-2014)
"A terekbe belecsempésztük saját magunkat: világos és egyszerű, inkább csináld-magad hangulatú otthon jött létre - ezek vagyunk mi, ilyen egy startup. A bútorok könnyedek, a falak néhol festetlenek, azt sugallják, légy kreatív, alkoss, változtass, mert az ötleteid igenis számítanak."
Filo Bar
Budapest (2013-2014)
Ez egy olyan hely ahol a pult mögött álló arcok a haverjaid, nekik is ez a törzshelyük. Tudják a neved, hogy mit szeretsz reggelizni, melyik a kedvenc pizzád és milyen borból szereted a fröccsöt. Ha a hosszú pult mellett ülsz szóval tartanak, ha a süppedős kanapét választod kicsit lehetsz a magad társasága is. Ha körülnézel sokat megtudhatsz a srácokról: kicsit matekos, kicsit mérnöki és nagyon játékos.
Publikus Étterem
Budapest, Kecskeméti utca (2014)
Régi megrendelőink, Ádám és Zoltán (a Leves. és a Pasta. megálmodói) legújabb ötlete a Publikus. Vendégeik számára a jól ismert streetfood gyorsaságát ültették igazi éttermi hangulatba.
Nyaraló átalakítás
Leányfalu (2012-2014)
REFOMO Innovációs Központ terve
Óbudai Gázgyár, Budapest (2013-2014)
A refomo a Climate-KIC - az Európai Unió egyik legnagyobb fejlesztési partnersége - kezdeményezése, amely a műemlékvédelmi épületek fenntartható és energiatudatos felújításával foglalkozik az Európai Unión belül. A három kiválasztott műemléki épület közül a magyar esettanulmány az óbudai gázgyár terültén fekvő Óraházra készült.
Kávézó kialakítása
Eger (2013)
A környezettudatos szemlélet nagyon fontos a belső installáció kialakításától kezdve az alapanyagok beszerzésén, feldolgozásán és felszolgálásán át a hulladék kezeléséig.
A tervezési koncepció alapja is a technológiai perfekció és az alapanyagok naturalitásának kettőssége. High-tech, műanyag design bútorok és szinte kezeletlenül felhasznált rönkfa.
Lakás átalakítás
Budapest (2014)
Monolit vasbeton épületben lévő lakás funkcionális és belsőépítészeti frissítése.
Iroda
Budapest (2013)
Kalandos életű belvárosi közösségi tér belakása. Az eredetileg zsidó kaszinónak épült galériás térbe az elmúlt évtizedekben elektromos elosztóközpont, piac és művészeti squad is települt, hogy egy-egy nyomot hátra hagyva örökre eltűnjön. A folyamatos átalakulás során a térszerkezet is átalakult, az egykor összefüggő teret feldarabolták és részeit lakásként hasznosították. Ebből a helyzetből teljes újrakezdést terveztünk.
Warmup Bár
Budapest (2013)
Pasta. Kültéri Bútorok
Budapest, Kálvin tér (2013)
A hagyományos bárszékes megoldás helyett izgalmasabb megoldást kerestünk. Az így kialakított orsókat átszúró rudak tekervényének könnyen neki lehet támaszkodni vagy ráülni - ki hogy találja meg a kényelmes pozíciót, a használóra van bízva. A másik térelem is több funkciót rejt magában. A lelátón bárhova le lehet ülni vagy állni a hátoldalon kialakított pultrész mögött és kerékpár lekötésére is biztosítottunk helyet.
Kocka Bár
Budapest, Kazinczy utca 48 (2013)
A Kocka által támasztott építészeti kihívás magában foglalta a teljes budapesti bulikultúra jellemzőit. A jó megoldáshoz arra a kérdésre kellett választ adnunk, hogy hogyan lehet a romkocsmáiról híres Kazinczyban egy egyáltalán nem romkocsmás szórakozóhelyet nyitni úgy, hogy az ne lógjon ki, ne idegenítse el az embereket, hanem szervesüljön Pest legpörgősebb utcájába.
Lakás átalakítás
Budapest (2013)
A bauhaus ház legfelső emeletén lévő garzonban élő pörgős fiatalember pontos elképzeléssel érkezett hozzánk: imádja a kilátást, szeret a teraszon aludni és nincsen sok tárgya. Egy bútor-rácsot terveztünk a lakásba, ami a megfelelő helyen szekrény, ágy, polc, húzódzkodó és konyhabútor. A hatalmas teraszt harmonika ajtóval lehet egybenyitni a szobával.
Design Hét x Metszéspontok
Budapest és Debrecen (2013)
"A kiállítás installációját tervező Minusplus 2002-ben alapított, budapesti székhelyű, építészeti tervezéssel és kutatással foglalkozó iroda; sikeres nemzetközi tervpályázati szerepléseik mellett budapesti belsőépítészeti munkáikról is ismertek. A kiállítás arculata a Hidden Characters grafikai studió munkája, a 2010 óta együtt dolgozó tervező duó hazai és nemzetközi brandek vizuális kialakításával foglalkozik."
Urban Hussar étterem - meghívásos pályázat
Budapest (2013)
A pályázatra készített grafikai és belsőépítészeti terv az épület történetéből kiindulva a huszárságra jellemző karaktereket értelmezi újra. Az arculat szerves részét képező névválasztás is erre utal, az Urban Hussar terveiben a direkt idézés helyett inkább finoman átíródnak, a mai kultúrába szervesülnek a huszárság hagyományos eszközei, öltözékei és motívumai.
Padron tapas bár
Budapest (2013)
A Padron a Beck család szerelemgyereke, amelynek küldetése, hogy Budapestre is elhozza a Spanyolországban honos tapas bár kultúrát.
Hoval Magyarország lll.
Veresegyház (2013)
The Bigfish Bistro
Budapest (2013)
A The Bigfish mind működésben mind megjelenésben a konténerekkel körülvett kikötői halpiac megelevenítése. A haltőzsde büféihez hasonlóan, a vendégek a jégágyról választhatnak a frissen érkező tengeri halak és herkentyűk közül. A kiválasztott alapanyagokból, a pultban kialakított látványkonyhában készítik el az ételeket.
Agrob Buchtal
Witterschlick, Németország (2013)
Kávézó és könyvesbolt - e két funkció jelenik meg a végletekig egyszerűsítve, minimális építészeti elembe sűrítve az Agrob Buchtal kerámia gyártó bemutatótermi pavilonjában.
Ahava Üzlet / le Spa Neuilly
Neuilly-sur-Seine, Franciaország (2012-2013)
Prezi.com Iroda
Budapest, K9 (2011-2012)
A terjeszkedést ugyanis nemcsak négyzetméterben, hanem térben értelmező tervezők így a szárazföldi rétegekben ülő oázis nyakába konkrét légköri jelenségeket, felhőket, és szivárványt varrtak. A felhők - azaz az egyenként hétszemélyes asztalok - itt azt a kulcsszerepet töltik be, mint eggyel alább a növénye: egyszerre tartanak egyben, és különítenek el, ugyanakkor a lebegtetett, habos formák a webes felületről elérhető főszereplő, a Prezi virtuális jelenvalóságát, felhőalapú működésmódját idézik.
Alibi terasz
Budapest (2012)
Az Egyetem téri Café Alibi terasza a téren sétálóknak, és a teraszon ülő embereknek egyaránt, légies lefedés látványát nyújtja. Annyira szétdaraboltuk a felületet, hogy a még jól használható méretű napvitorlák között kellő mennyiségű átlátás nyíljon a térfalat alkotó épületekre, felerősítve ezzel a tér élményét. Nem zárjuk be az itt ülőket ernyők alá, nem gátoljuk az áttekinthetőséget tömegszerű fedéssel.
Lakóház bővítés
Sajószöged (2006 - 2011)
Az 1900-as évek első felében épült parasztház átalakításának egyik vezérelve az volt, hogy a bővítés során a régi épületrészt megőrizzük amennyire csak lehet, miközben a bővítést a nyílásméretek maximalizálásával alakítsuk ki.
6 csoportos bölcsőde
Törökbálint (2011)
Az épület tervezésének kiindulópontja olyan szempontrendszer kialakítása volt, mely figyelembe veszi a bölcsőde, mint középület kettős szerepét: az elsődleges használat, a gyermekek nevelése, gondozása mellett azonos súllyal szem előtt tartja az épületet építtető, majd azt fenntartó közösség érdekeit is.
6 csoportos bölcsőde
Törökbálint (2010. augusztus)
intenzív megélést adó terek, helyzetek, fantáziák
A FÉNYJÁTÉKOSOK c. kiállítás
Budapest, Ludwig Múzeum (2010.09.02 - 2010.11.21)
A kiállítási installációt két egymással és a kiállítás anyagával – Kepes György és Frank J. Malina fénnyel kísérletező műveivel – szorosan összefüggő koncepció szervezi.
Lakás átalakítás
Budapest (2011)
Nemcsak a pesti háztetők és templomtornyok látványa megkapó a legfelső emeletről, de a Gellért-hegy irányában is fantasztikus panoráma tárul elénk.
V-ház
(2010)
Kő alapon „faház” áll a domboldalban, mellette tó, alatta gyümölcsös, felette erdő. Gyönyörű kilátásra nyitott belső terek, környezetébe illeszkedő hagyományos tömegforma, a tó felé fedett terasz.
Id. Markó Károly kiállítása
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria (2010)
Az alapkoncepció az alkotó egyik legjellegzetesebb témaválasztásából, a barlang megfestéséből merít ötletet. A természeti táj egy másik, emberhez köthető jellegzetes eleme az ösvény, ami a másik alapelem.
Agrob Buchtal pavilon - Cersaie
Bologna, Olaszország (2010.09.28. - 2010.10.02.)
Az érzékelés fontos szerepet kap ebben a világban: a víz selymes hangja, a bambusz természetessége, a csempe érintése, a terep enyhe lejtése, a megtévesztő perspektíva és a tükrök által létrehozott végtelenség alkotják a teret.
Kortárs Kiállítási Központ
Maribor, Szlovénia (2010)
Közelről az átjárható platform érzékelhető, és az abból kiálló tornyok részlátványai. Távolról egy egynemű, de tagolt tömeg, mely léptékében reagál környezetére, de el is különül attól, illetve kiegészíti azt keretet adva a történeti városrésznek.
Lakóház bővítés
Bázakerettye (2010)
Mára az olajmezők nagyrészt kiürültek, kevés ember dolgozik az ehhez kapcsolódó létesítményekben. A 90-es években felfedezett termálvíz segítségével a község a turizmusra alapozza jövőbeni fejlődését.
Családi ház
Budapest (2009)
Intim mikroklímát adó kompakt villa az északi lejtő burjánzó növényzete közé rejtve.
Ahava Szépségkapszula
Párizsi Nagyáruház, Andrássy út, Budapest (2009)
A feladat igen összetett volt. A tisztaság, a természetesség és a termékek előállításakor használt és űrtechnológiával vetekedő módszerek egységes stílussá olvasztása első hallásra is komoly kihívásnak hat.
Moloko Bár
Királyi Pál utca, Budapest (2009)
A gazdag múlttal és új tulajdonossal rendelkező háromszintes belvárosi bár teljes megújulása. Az alapkoncepció nem kialakul, hanem már létezik is - a Mechanikus Narancs c. film (Stanley Kubrick: A Clockwork Orange) témája, képi világa és szellemisége
Ahava Sziget
Powerplant Mall, Manila, Fülöp-szigetek (2009)
Adaptálható elemrendszerből felépülő Ahava sziget
Herman Ottó Általános Iskola átalakítása
Budaörs (2009)
Az emeletráépítésnek az eredeti épülettől való eltérését és additiv jellegét egyedül a homlokzat eltérő kezelése jelzi.
Vabaduse / Szt Pál Templom / Arvo Pärt
Rakvere, Észtország (2009)
Területe túl tágas, a peremén álló épületek túl távoliak és ritkák ahhoz, hogy valódi térfalat képezzenek; egy zárt városi tér érzetét keltsék. A körforgalom egy üres, kihalt területet szakít ki belőle.
Katyni mártírok parkja
Budapest (2009)
A Katyni Mártírok Parkja pályázatunkból készített anyagot beválogatta a zsűri az f_f_f_ "fiatalok feketén-fehéren" 2010 kiállítás anyagába.
Interaktív Kiállítási Központ
Győr (2009)
Az elsődleges funkcionális szempontok figyelembevételével megalkotott térstruktúra a legfőbb alkotóelem, melyet a tartószerkezet megoldásai maximálisan támogatnak, sőt hangsúlyoznak. Ennek eredménye képpen a többszörösen sorolt terek érzékelésének különböző helyzetei alakulnak ki, és alakíthatóak tovább az egyes kiállítások igényeinek megfelelően.
Öböl XI irodaház
Budapest (2008)
2008-ban, a Team0708 Építész Kft-ben készítettük az Öböl XI irodaház épület együttesének terveit. A házak összterülete kb. 60 000 m2. Legérdekesebb pontjuk a tömegformáláson túl, a homlokzatok kialakítása.
Skála Metró épületének felújítási koncepciója
Nyugati tér, Budapest (2008)
A Nyugati tér közlekedési rendszerét alapvetően a gépjárműforgalom elsőbbsége határozza meg. A szervezetlen gyalogos-akadálypályát egyrészt a körút gyalogosforgalmi rendszerébe illeszkedő akadálymentes felszíni átkötésekkel, másrészt az aluljáró-polip racionalizálásával, irányainak tiszta kijelölésével oldjuk fel.
Hoval Magyarország ll.
Szada (2008)
A 2006-ban indult Hoval Magyarország székház áttervezésére vonatkozó tervezési feladat leállása után, 2008-ban megrendelőink újra megkeresték irodánkat, hogy segítsünk nekik építési telket választani és tervezzünk egy új székházat számukra.
CAPRICE Ékszerüzlet | Budapest Marriott Hotel
Budapest (2008)
Az üzlet hangulatát a lágy vonalvezetésű tér és a virágokat formázó tükröződő fraktálminta határozza meg. Ez az ékszerbolt az 1969-ben épült duna parti szálloda, a Budapest Mariott Hotel nemrégiben felújított lobby térben található.
CAPRICE Ékszerüzlet | Hotel Gresham Palace
Budapest (2008)
Az üzlet megjelenését a századfordulós épület szecessziós formavilága, legfőképp a sok helyen visszaköszönő páva motívum ihlette. Ez az ékszerbolt a londoni Gresham biztosító által 1907-ben épített és a nemrégiben szállodává alakított Four Seasons Hotel Gresham Palace fedett passzázsában található.
Kormányzati Negyed
Budapest (2007)
A Kormányzati negyed építészeti tervpályázatának megnyerését követően Bernard Beával, Janesch Péterrel, Szentirmai Tamással és Vági Jánossal közösen létrehoztuk a Team0708 elnevezésű projekt céget, a kormányzati épület terveinek elkészítésére.
Konferencia és Koncertközpont
Pécs (2007)
Az épület a park része, és fordítva: a park a létesítmény elválaszthatatlan kertje. Sajátos mikroklíma megteremtése a cél, mely szigetként viselkedik, és érzékenyen reagál a környezetre, kinyúló csápjaival minden rezdülését érzékeli. A konkrét formáló erőkről szólva az épület alapfunkciója, a koncertterem a meghatározó.
Hoval Magyarország l.
Veresegyház (2006)
A terv alapja a tervpályázat építészeti elgondolása volt, annak fő értékeit hordozza tovább. A tervezés fő inspirációja a környezet mellet a gépészeti szerelvények esztétikája volt, mely a tervezés során az épülettömeg kialakítására hatott.
Művészeti Campus - PTE
Pécs (2005)
A Pécsi Tudományegyetemen 1996-ban egyetemi keretek között, a megfelelő infrastukturális háttér biztosítása nélkül jött létre a Művészeti Kar. Az intézmény rendeltetésszerű működéséhez egységes, jól működő Campusra van szükség.
Szociális Bérlakás
Budapest (2005)
A beépítés jellemzői egyrészről a kompaktság, az épülettömeg zártsága, ezáltal a lehülő- és homlokzatfelületek minimalizálása, mely a gazdaságos üzemeltetés mellett az építési költségeket is jelentősen csökkenti, másfelől az udvari terület maximalizálása, amely a benapozásra és a zöldfelület mennyiségére van jó hatással.
Műteremház
Budapest (2005)
A program teljesen kitölti a rendelkezésre álló keretet. Az így meghatározott külső volumenbe változatos metszetet terveztünk, a földszint terébe nyíló mélyszinti közösségi terekkel. Fent másfél szintes műtermek közé befogott szimpla belmagasságú műtermek elegye került.
Kossuth tér
Pécs (2004)
Arany János Speciális és Szakiskola
Csorna (2004)
A régiók építészetének kortárs gondolkodásba emelése a mai magyar építészet egyik legfontosabb kérdése. A probléma elsõsorban a települések szerkezetének és mûködésének megértését, és a veszélybe kerülõ hagyományok felfejtését teszi szükségessé.
S-ház
Vácegres (2004)
Városháza
Budaörs (2003)
Az adottságok vizsgálata során megállapítottuk, hogy Budaörs, városfejlődése során, az elmúlt 25 év alatt két irányban fejlődött. Az egyik vonal a főváros agglomerációjában lévő zöldövezeti lakóterület, fejlett infrastruktúrával és szociális hálóval, míg a másik pont az első irány működtetésének és fejlesztésének anyagi feltételeit megteremtő ipari-, logisztikai- és bevásárló parkok ide településének támogatása.