Prezi.com Iroda

Budapest, Merkúr Palota (2012-2014)

 

A prezi.com jelenlegi otthona a helyszín kiválasztásával kezdődött.

Olyan helyet szerettünk volna, ami könnyen elérhető tömegközlekedve vagy akár rollerrel is. Azért hogy gondoljunk a többségre is, van sok parkolóhelyünk is - de csak bringáknak! 

Szóval, találtuk ezt a helyet, 1900-1903 között építették telefonosközpontnak. Úgy éreztük, nekünk való a története: hogyan segítsük az emberek közti kommunikációt. A belső udvar és az épület elhelyezkedése a város szívében inspirál minket és egyben tenni ösztönöz, cserébe mi is próbáljuk viszonozni ezt. Készülő konferenciatermünk 2014-től nyilvános események helyszínéül szolgál.

 

Az épületet I. Ferenc József császár adta át, és bár jelenlegi funkciója a mai korhoz igazodik, a homlokzat, a lépcsőház és a régi kézi kapcsoló csarnok színvonalas restauráláson esett át. Ugyanakkor szerettük volna oldani ezt a hangulatot, amiben Ádám, a prezi társalapítója a Minusplus építészeinek a segítségét kérte. A terekbe belecsempésztük saját magunkat: világos és egyszerű, inkább csináld-magad hangulatú otthon jött létre - ezek vagyunk mi, ilyen egy startup.

A bútorok könnyedek, a falak néhol festetlenek, azt sugallják, légy kreatív, alkoss, változtass, mert az ötleteid igenis számítanak.

 

Minden prezis megtalálja azt a helyet, ahol épp alkotni tud. A volt kézi kapcsoló csarnok egy nyitott iroda, megbeszélésre tematikus meeting-szobáink vannak, beszélgetéshez választhatunk babzsákot, műfüvet és gitárszólót is. Ezek közt pedig közlekedhetünk rollerrel, kutyával az oldalunkon vagy bébivel a hátunkon.

 

A bisztró - a prezi lelke és gyomra. Egészséges reggelit, ebédet és uzsonnát kínálunk mindenkinek, amiben most már egy dietetikus is segít bárkinek, aki kéri, mindezt térítésmentesen. 

 

 

Szöveg: Hallgató Edit - Prezi

lásd még: WELOVEBUDAPEST, RETAILDESIGNBLOG, IRODA.HU, HG

 

 

Prezi.com iroda | 2. ütem, 2014

Kivitelezés alatt.

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Antal Gabriella, Gulyás Kata, Molnár Tímea, Kis Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezi.com iroda | 1. ütem, 2013

 

Fotó: Oravecz István

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Antal Gabriella, Gulyás Kata, Molnár Tímea,

Turai Balázs, Bakó Zsófia, Bubla Ágnes, Macsuga Eszter, Kis Ferenc