The Bigfish Bistro

Budapest (2013)

 

A The Bigfish mind működésben mind megjelenésben a konténerekkel körülvett kikötői halpiac megelevenítése. A haltőzsde büféihez hasonlóan, a vendégek a jégágyról választhatnak a frissen érkező tengeri halak és herkentyűk közül. A kiválasztott alapanyagokból, a pultban kialakított látványkonyhában készítik el az ételeket.

 

A halpiachoz hasonló működésből következik a belsőépítészeti kialakítás is. A belső tér kikötői raktár és halpiac különös metszetét idézi, ahol az ideérkező kicsit pop-up store jelleget idézően a halmokban álló ládák között étkezik. A belső tér ezért ipari hangulatú, amibe beleillik az összes gépészeti és elektromos egység látszó szerelvényezése is. Ezt a képet fokozzák az étterembe bekerülő újrahasznosított ipari csarnoklámpák és szállítódobozokból kialakított polcrendszerek is. 

 

 

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Pap Szabina, Kis Ferenc

Grafikai tervezés: Minusplus és Carbon Group

Fotó: Imre Barnabás

Szöveg: Minusplus

Díj: Gastro Design 2014, A Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap első alkalommal meghirdetett belsőépítészeti dizájn és kommunikációs versenye – 2. helyezett vendéglátóipari berendezés és  belsőépítészet kategóriában, f_f_f "fiatalok feketén-fehéren" 2013 pályázaton díjazott: EPITESZFORUM

 

lásd még: RETAILDESIGNBLOG, ARCHISCENE, EPITESZFORUMWELOVEBUDAPEST link1, WELOVEBUDAPEST link2, VÁROSBAN.BLOG