Emarsys Iroda

Budapest (2014)

Előzmények

Az Emarsys bővülésének kezdeti lépéseit olyan, a cég igényiet feltérképező interjú-sorozat és párbeszéd során fektettük le, ami a szervezeti célokon keresztül meghatározta a tervezési programot. Ebben olyan, az általános gyakorlattól eltérő új elemek is megjelentek, mint a teljes létszámra kialakított auditórium, a vele egy térben lévő bistro, a konferenciabeszélgetésekre alkalmas mini-tárgyalók (telefonfülkék) és a kerékpárral járók öltözői. A részletes program ismeretében az OfficeSpotting segítségével több irodateret is megnéztünk, a megfelelő helyek alaprajzaiba belepróbáltuk a tervezési programot, végül a teljes merítésre vetített összehasonlító elemzést végeztünk.

Az előkészítő tanulmányban lefektetett szervezeti céloknak megfelelő irodát a FirstSite irodaház teljes szintjét elfoglaló kiépítetlen területében találtuk meg.

 

Koncepció

A cég magáról alkotott képe a létrehozott terméknek megfelelően high-tech, aminek építészeti megfelelőjét a magas minőségben és ezzel együtt a természettességben találtuk meg. A belső design-t így a cég színe (kék) és az irodaterek mind célszerűbb kialakítása mellett a faburkolatok megjelenése határozták meg. 

Ennek megfelelően a racionálisan kialakított irodaterek mellett fennmaradó részeken az oldalfalak párhuzamos kék sávja fogja közbe az érkezés terébe kerülő Y alaprajzú recepció-ruhatár-tároló fa bútorfalát és a merev középső mag felszabadult cikk-cakkozását.

 

Projekt

Az Emarsys új irodája egy teljes szintet foglal el az irodaház Reáltanoda utcai szárnyában. A szint alaprajza viszonylag mély, de ezt szerencsésen oldják a bevilágítóudvarok. Az iroda geometriai középpontjában a lépcsőház magját körülölelő gumiburkolatos közösségi terek, recepció és közlekedő vannak. A nagy homlokzati üvegfelületeknél kaptak helyett a nyitott irodaterek. A két tűzfal mentén sorakoznak a zárt irodák és tárgyalók.

A geometrikus és logikus kialakítást a recepció és fogadótér elrendezése kavarja fel. Ide belépve rögtön látható az 50 fős auditórium lépcsője, amely egyben előadóterem, tárgyaló, alternatív munkahely, dél körül pedig étkező. A sok funkció eléri célját, egy folyamatosan élő tér került a szint fókuszába. A közlekedő terek teresedéseiben egyedi tervezésű magas asztalok körül lehet dolgozni, beszélgetni vagy lazább találkozókat megtartani. A lépcsőház magjára tapadva 3 telefonfülkét terveztünk, amelyek filc akusztikai burkolata segíti a jól használhatóságot: online tárgyalások és fókuszált egyéni munka helyszínei. A nyitott irodaterek és a tárgyalók visszafogott megjelenését oldja az egyedi tervezésű, textilművész bevonásával készített hangelnyelő panelek nagy száma.

 

 

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Antal Gabriella, Gulyás Kata, Hompók Zsófia, 

Kis Ferenc, Zvolenszki Blanka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alaprajz:

 

 

 

Korábbi látványtervek: