Budapest Klinikken Tromsø fogászat

Skippergata 1-7, Tromsø, Norvégia (2014-2015)

 

A Magyarországon évek óta sikeresen működő Budapest Klinikken második klinikáját az észak-norvég Tromsø-ben nyitotta meg, amelynek belsőépítészeti tervezését és részben kivitelezését is irodánk végezte. A tulajdonos pontos elképzelésekkel érkezett: hatékonyan működő, a megszokott klinikai hangulatnál könnyedebb, barátságosabb, a budapesti életérzést megidéző enteriőrre vágyott.

 

 

Strukturálisan a hatékony működést szolgálja az alaprajzi elrendezés: középen van a technológiai mag, melynek első -utcai- oldalán sorakoznak a kezelők, a hátsó oldalon pedig az irodák, a pihenő helyiség és a konyha találhatóak. A privát és publikus terek megjelenésükben is eltérőek. A váró és a kezelők világosszürke gumi padlóval, kőris bútorokkal meleg, barátságos légkört teremtenek. A privát terekben a fókusz a technológián van, így a környezet is steril: fekete gumiburkolat, fehér falak és fehér bútorok jellemzik.

 

 

A Budapest tematika fiatal fotósok anyagából válogatott képeken jelenik meg, illetve a Lumoconcept-tel közösen tervezett egyedi, dekorációs lámpastruktúra által teremtett hangulatban tükröződik vissza.

 

 

 

 

 

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Antal Gabriella, Gulyás Kata, Hompók Zsófia, Kis Ferenc

Világítás: Jánosi András 

Fotó: Budapest Klinikken Tromsø

 

 

első fotók közvetlenül a kivitelezés befejeztével: