Biopolus - minusplus kutatási projekt EDEN CITY

Paphos, Ciprus (2015)

 

A Minusplus olyan gyönyörűen kezdetleges állapotában ismerte meg a Biopólus ÉlőGyár projektjét, ami nagyon izgalmas építészeti kihívásnak tűnt. Ennek megoldására együttműködés kezdődött irodánk és a Biopólus között, ami a kezdeti elképzelés valós technológiai és építészeti megoldását kereste. Együtt kidolgoztuk különböző léptékű ÉlőGyárak funkciolnális programját és kerestük az ezekhez illeszkedő építészeti formákat. A kutatásnak ebben a szakaszában felismertük, hogy a technológiai koncepció legjelentősebb építészeti értéke az, hogy közösségi hozzáférést ad ezekhez a technológiákhoz és azok tereihez. Építészként a fenntartható technológiák, valamint a nyitott közösségi terek és közösségi funkciók integrálásáról, ezzel együtt pedig egy új jövőbeli városi csomópontról gondolkodtunk tovább.
 
A program kutatásával párhuzamosan szoros együttműködésben valós fejlesztési projektek tervezését kezdük meg szerte a világon. Mind a kutatási és tervezési feladatok célja, hogy megtaláljuk a megfelelő formát az új városi szervnek: a Biopólus ÉlőGyár projektjének.
 
 
Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Antal Gabriella, Szodorai Tímea, Turai Balázs, Tari Bálint, Kis Ferenc