Falco bemutatóterem

Sopron (2016)

A belsőépítészeti kialakítás egyrészt az épület ipari jellegére erősít rá, másrészt a bemutatandó bútoroknak és termékeknek szeretne semleges, jól elkülöníthető hátteréül szolgálni.

A gipszkarton falak és burkolatok elbontásával láthatóvá vált kalodás bauxitbeton oszlopok és gerendák teremtik meg az egyterű iroda és bemutatótér loft hangulatát.

A bekerült új elemek - csiszoltbeton padlóburkolat, szürke szőnyegpadló, fekete-fehér falfestések- monokróm hátteret biztosítanak a cég által forgalmazott különféle anyagú, színű termékeknek.

 

Az épület külső átalakításánál célunk egy olyan kortárs homokzat létrehozása, mely megőrzi az épület múltját, és továbbra is illeszkedik a környezet ipari hangulatú képéhez.

A kialakult két utcafronti nyitást egyszerű, minimalista eszközökkel emeljük ki: fekete, vékony építőlemezből kialakított előtetőt építünk, ami jelzésként pár helyen homlokzatburkolatként is megjelenik.

 

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Molnár Tímea, Zvolenszki Blanka, Turai Balázs, Csiha András, Kis Ferenc