Lakóház bővítés

Sajószöged (2006 - 2011)

 

Az 1900-as évek első felében épült parasztház átalakításának egyik vezérelve az volt, hogy a bővítés során a régi épületrészt megőrizzük amennyire csak lehet, miközben a bővítést - a megtartott arányrendszer mellett - a nyílásméretek maximalizálásával alakítsuk ki. Az volt a célunk, hogy az eredeti épület tömege, karaktere és hangulata  sértetlen maradjon, miközben az új rész - az egybenyitott tereivel - a jelen kor igényeinek feleljen meg. A régi épületrészben a család privát terei és a bejárat kapott helyet, az újban a közösségi terek, melyek közvetlen terasz és kertkapcsolata kiemelten fontos szempont volt. A tetőtérben a gyerekek lakrészei vannak.

 

Építészet: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Tarr Ivett

Statika: Bartal és Rabb Kft.