Fotó: Miklóska Zoltán

 

 

 

CÉGBEMUTATÓ

 

 

Custom Made Architecture – Személyre szabott megoldások

Projektjeinknél előnyben részesítjük a részletesen kidolgozott, személyre szabott egyedi megoldásokat.

Tervezési megbízásainkat a megrendelői igényekre alakított, az adottságokra érzékenyen reagáló, változatos építészeti eszközökkel valósítjuk meg, melyet hűen tükröz munkáink sokszínűsége.

 

TEVÉKENYSÉGEINK

·       Építészeti tervezés és tanácsadás

·       Belsőépítészeti tervezés és tanácsadás

·       Bútortervezés

·       Kiállítás és installációtervezés

·       Mérnöki tervezés és tanácsadás

(tartószerkezet tervezés, épületenergetikai és épületgépészeti tervezés, épületszerkezeti tervezés, épületvillamossági tervezés, tűzvédelmi tervezés, technológiai tervezés, megvalósíthatósági tanulmányok készítése, komplett engedélyeztetés, műszaki felügyelet, művezetés, műszaki ellenőrzés és szakértés)

·       Tájtervezés

·       Beépítési és várostervek készítése

·       Modelezés, látványtervezés és animációkészítés

·       Arculattervezés és tanácsadás

 

               Építészethez kapcsolódó kutatás-fejlesztés

 

 

Csapat

Cégünknél a három alapító, vezető tervezővel együtt összesen 14 építész, 1 mérnök-építész, 1 irodavezető-asszisztens dolgozik:

Alexa Zsolt, alapító, ügyvezető, vezető tervező

Rabb Donát, alapító, ügyvezető, vezető tervező

Schreck Ákos, alapító, ügyvezető, vezető tervező

Bernard Bea, projektvezető építész

Bessenyey Sarolta, építész

Bubla Ágnes, építész

Detre János, építész

Gelányi Henriett, építész

Kis Ferenc, építész

Kis Balázs, építész 

Molnár Tímea, projektvezető építész

Pap Szabina, projektvezető építész

Szodorai Tímea, építész

Tarr Ivett, projektvezető építész

Turai Balázs, projektvezető építész

Gulyás Kata, mérnök-építész

Galambos Andrea, irodavezető-asszisztens.

 

Együttműködés

Az építészeti kialakítás alapját képező igények felmérése, feldolgozása, illetve szükség esetén annak optimalizálása és a tervi koncepció kidolgozása a megrendelő és az iroda vezető építész tervezőinek koncentrált együttműködésében történik.

 

Szakértelem

Az cégcsoport különböző léptékű és összetettségű projektek tervezésében vesz részt. A tervezés a feladathoz legmegfelelőbb építész és műszaki szakemberek szoros együttműködésével zajlik. A Minusplus Építész Kft 2002-ben alakult, önálló építész tervező cégként, főként a koncepció kidolgozásában és az elemző háttér munkában szerzett gyakorlatot. A Minusplus Generáltervező Kft. 2010-ben jött létre, a jogelőd Team0708 Építész Kft. 70%-os tulajdoni hányadát továbbvivő közvetlen jogutódként. A Team0708 Építész Kft. többek között a Kormányzati Negyed, illetve a 60.000m2-es Öböl Irodaház generáltervezését jegyzi, otthonosan mozog nagy projektek tervezésében. A megrendelői igények szerinti építészeti koncepció kialakítását és annak sikeres megvalósításhoz szükséges szaktudást, felkészültséget, és generáltervezői tapasztalatot, csoportot alkotó két cég szoros együttműködése biztosítja.

 

Hatékonyság

A cégcsoport felépítése lehetővé teszi az erőforrások optimalizálását, a flexibilis és költséghatékony működést, biztosítva ezzel a megrendelőnek nyújtott szolgáltatás ár érték arányának maximalizálását. A három alapító, vezető tervező mellett, a megbízások függvényében három és tíz közötti építész, illetve mérnök dolgozik. Az építészethez kapcsolódó további munkarészeket összeszokott társtervező irodáink végzik.

 

Kreativitás

Számunkra a különleges, kísérletező és a megbízható megoldások szempontrendszerének összeegyeztetésében rejlik a kreativitás. Kísérletezésére a tervpályázatok nyújtják a legjobb lehetőséget, ezért rendszeresen – és sikerrel – veszünk részt hazai és nemzetközi megmérettetéseken. A pályázatok által biztosított szabadabb, kompetitív környezetben lehetőség nyílik a kísérletezésre és tervezési módszereink fejlesztésére. Az eredmények és tapasztalatok megbízhatóan használható elemekként épülnek be tervezési eszköztárunkba.

 

Minőség

Munkáinknál a legapróbb részletet is ugyanolyan fontossággal kezeljük, mint a koncepciót vagy az épületet magát. A tervezési folyamatokra és az ellenőrzésére is hasonlóan nagy gondot fordítunk akár egy kisebb, akár egy nagyobb léptékű feladatnál. Törekszünk arra, hogy a fejlődés mellett megőrizzük partnereink felé korrekt üzleti magatartásunkat, rugalmasságunkat illetve működésünk stabilitását.

 

Fenntarthatóság

Egy építészeti projekt sikerességének elengedhetetlen feltétele a fenntarthatóság, ami a teljes beruházási folyamatot vizsgálva, az erőforrások optimailzálása, és a működtetés gazdaságossága mellett a környezettudatosság és a társdalmi felelősségvállalás kiemelt szempontjainak körültekintő összehangolását jelenti számunkra.

 

Technikai háttér

Szerverbázisú számítógépparkkal dolgozunk. A terveket legfőképp Archicad tervezőprogrammal készítjük. Az irodánk megfelelő felszereltséggel rendelkezik építészeti makettek készítéséhez. Munkáinkat állandó szakági tervező partnereinkkel generáltervezőként végezzük. 

 

A Minusplus cégcsoport

Minusplus Építész Kft. (2002 –) és Minusplus Generáltervező Kft. (2007, 2010 –)