A belsőépítészeti kialakítás egyrészt az épület ipari jellegére erősít rá, másrészt a bemutatandó bútoroknak és termékeknek szeretne semleges, jól elkülöníthető hátteréül szolgálni.
A gipszkarton falak és burkolatok elbontásával láthatóvá vált kalodás bauxitbeton oszlopok és gerendák teremtik meg az egyterű iroda és bemutatótér loft hangulatát.
A bekerült új elemek – csiszoltbeton padlóburkolat, szürke szőnyegpadló, fekete-fehér falfestések- monokróm hátteret biztosítanak a cég által forgalmazott különféle anyagú, színű termékeknek.
Az épület külső átalakításánál célunk egy olyan kortárs homokzat létrehozása, mely megőrzi az épület múltját, és továbbra is illeszkedik a környezet ipari hangulatú képéhez.
A kialakult két utcafronti nyitást egyszerű, minimalista eszközökkel emeljük ki: fekete, vékony építőlemezből kialakított előtetőt építünk, ami jelzésként pár helyen homlokzatburkolatként is megjelenik.

 

Építészet

Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Csiha András, Gelányi Henriett, Gulyás Kata, Kis Ferenc, Molnár Tímea, Péteri Olga, Turai Balázs, Zvolenszki Blanka

Fotó

Jaksa Bálint

Helyszín

Sopron

Dátum

2016