A pilot projekt elsődleges célja a későbbi irodakialakítás tipikus megoldásainak bemutatása és a design élő tesztelése a meglévő irodaházban. Az átalakított irodarészt ezért úgy terveztük meg, hogy az minél szélesebb hozzáférhetőséget biztosítson a teljes szervezeti struktúra számára és mindenki számára napi szinten átélhető legyen a tervünk fifikás funkcionalitása és egyedi hangulata. A hagyományos irodai működés biztosítása érdekében a tereket az eltérő funkciók mentén ketté osztottuk: a megközelítés felé rendeztük a közösségi funkciókat, ezzel egy összefüggő, áramló térsorrá alakítottuk az elavult középfolyosót. A munkahelyeket a homlokzatok mentén, az aktív közösségi tértől elszeparáltan helyeztük el.

 

A terv a cég működésén, a mozgóképek készítésének sajátos világán alapul. A stúdiók kamerák előtti, színes egyedi térrészei és a mindezt kiszolgáló sötét-monokróm terek adaptációja a funkciók hozzáférhetőségét is jelzi. A központi variábilis közösségi tér markáns színezése a cég arculatára épülő ferde sávos geometriában jelenik meg. Ez a kép a munkahelyek tereinek csendes, fókuszált munkavégzést támogató monokróm világában is folytatódik. A sötét felületek segítik a képernyőkön megjelenő tartalom színhelyességét, a koncepció így nemcsak érthető és szép, de a megfelelő hangsúlyokkal támogatja is a funkcionalitást.

 

A vetített tartalom és az arról való párbeszéd támogatására a hagyományos asztal-szék tárgyalók helyett kényelmes plüss moziszékkel, egyedi asztalokkal berendezett sötét tónusú tárgyalókat terveztünk. A tárgyalók falai előtt függönyt húzunk, ez tovább fokozza a kívánt hatást és megoldja a további besötétítést is. A tárgyalók irizáló üvegfalai átszínezik a külső tereket, ez az egyedi effekt zárja körénk a mozitermek sajátos világát.

 

A színes közösségi tér rengeteg egymás mellett működő, a különböző módokat támogató egyedi berendezésű térrészből kirajzolódó szövet, amiben az egyes mikro-funkciók minimális átrendezésével a teljes csapatot befogadó vetítőteremmé alakítható ez a központi hub. A design tudása az egyes ide nyitott helyiségekben, a központi workshop asztal körül egy kávé mellett is mindenki számára megismerhető, megszerethető.

Építészet

Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Molnár Tímea, Szarvas Richárd Zoltán

Fotó

Török Tamás

Helyszín

Budapest

Dátum

2022