Az étterem ötletgazdái különös elhivatottságot éreznek a gasztronómia valamint az étkezés élménye iránt. Tervezőként ezt az elkötelezettséget szerettük volna megragadni: a Traktor építészeti koncepciója az étkezés örömének az élményén alapul.
A gasztronómiai koncepció a kiemelten jó minőségű alapanyagokból összeállított, a vendég által szabadon variálható fogásokból tevődik
össze. A belsőépítészet célja kreatív feszültséget teremteni az épített környezetben, ami kiemeli az ételek színes változatosságát.
A hely strukturált beton és glettelt felületeivel, kárpitozott bútoraival, grandiózus textil lámpáival, sejtelmes függönyeivel, csiszolt kőpadlót
idéző burkolataival, és az alapanyagokat megmutató monumentális kőpultjával hatásos, ugyanakkor elegáns és semleges hátteret biztosít az
étkezés élményének. Tervezéskor kiemelt jelentőséggel bírt a kontraszt megteremtése a pult és a látványkonyha piacot megidéző harsány,
ipari világa és a vendégtér elegáns, neutrális megjelenése között.