A Webstar Csoport pécsi irodájának átalakítása már a helyszín miatt is különleges: a belső térből körpanorámás kilátás nyílik Pécs Tettye városrészére, és ráadásképp az irodának otthont adó Iparkamara épületének homlokzatát Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész grafikája díszíti, mely erős hatással volt a belsőépítészeti koncepcióra.
Az átalakítás során a hangsúly áthelyeződött az egyéni munkaállomásokról a különböző jellegű és léptékű csoportos használatokra és közösségi terekre: zárt könyvtárral és többféle tárgyalóhelyiséggel diverzifikálódott a munkakörnyezet, a workcafé megjelenésével pedig hangsúlyosabb szerephez jutott a kötetlen munkavégzés, valamint a pihenés és szabadidős tevékenységek.
Az iroda belsőépítészeti koncepciójának keretrendszerét adó vonalháló a ház szigorú tartószerkezeti raszterrendszerére és egy számítógépes művészeti előképre (Georg Nees: Schotter) reflektálva alakult ki. A sárga csíkok folytonosan futnak a padlóburkolatban, a falakon és a mennyezeten. A hálónak az iroda privát tereiben látható szigorú, geometrikus rendje a workcafé pezsgő közösségi tere felé folyamatosan oldódik fel, a vonalak kilépnek a raszterből, ezzel is bensőségesebbé téve a kötetlenebb időtöltésre szánt tereket.
A Webstar irodájának tervezésével párhuzamosan folyt a cég arculati megújulása is, melynek során szorosan együttműködtünk a grafikus csapattal. Ennek eredménye, hogy az arculat hangsúlyosan megjelenik a belső terekben: a tárgyalókat és workshop szobákat élénk színes minták díszítik a vonalháló által kijelölt falszakaszokon, míg az irodaterek falfelületei visszafogottabb dekorfestést kaptak.
Építészet

Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Kódor Kitti Claudia, Tátrai Anna Flóra

Tervezők

arculati tervek: Van Graphic Design Studio - dekorfestés: OK Decoration Murals

Fotó

Török Tamás

Helyszín

Pécs

Dátum

2022