Az oktatási szoftvermegoldásairól globálisan ismert Instructure a Budapest ONE irodaház 8. emeletét választotta hazai fejlesztőközpontja számára. A mintegy 3000 m²-es irodaterület az első látásra megnyilvánuló előnyei: a világos belső, a remek kilátás és a nagy, összefüggő terek mellett komoly kihívásokat is támasztott a belsőépítészeti tervezés számára. A szabad formálású, íves épületkontúr miatt kialakuló belső zónák és a két külön épületként való működés speciális alaprajzi megoldásokat és a már kész spaceplan teljes átdolgozását igényelték.

Az Instructure munkakultúrájához illeszkedő nagy számú tárgyaló, one-on-one szoba, telefon- és videokonferencia fülke belsőépítészeti kezeléséhez egy olyan moduláris rendszert dolgoztunk ki, amiben az azonos funkciójú helyiségek méretükben és felszereltségükben egységesek, míg alapterületükben egymás többszöröseiként ismétlődnek.

Építészet

Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Turai Balázs, Bessenyey Sarolta, Gelányi Henriett, Szarvas Richárd Zoltán, Petró Liza, Balogh Tamás

Fotó

Soóki Gábor

Helyszín

Budapest

Dátum

2020