A MOL Campus projektje megmutatta, hogy a belsőépítészet miként képes elindítani és támogatni az átalakulási folyamatokat a munka világában. Mindezt úgy, hogy  az embereket helyezi a tervezés középpontjába, egyúttal változatosságot és otthonosságot nyújt a dolgozók számára a közösségi és találkozási helyszínekkel, valamint az elvonulást és a koncentrációt szolgáló terekkel.

 

A Foster + Partners és a Finta Studio által tervezett 28 emeletes MOL Campus székház Magyarország legmagasabb épülete, és Budapest városképének új, meghatározó eleme. A berlini Kinzo és hazai partnereként a Minusplus, számos nemzetközi versenytárssal szemben, 2018-ban nyerte el a munkahelyi stratégia kidolgozását és a belsőépítészet tervezését, azzal a koncepcióval, hogy a székház új, agilis munkakörnyezetei elindítják és támogatni fogják a MOL Group hosszú távú 2030+ stratégiájának céljait, a cég kulturájának változását. A változás menedzsereiként a Kinzo és a Minusplus egyetlen folyamatban egyesítette a projekttanácsadást, a programalkotást, a belsőépítészeti tervezést és a megvalósítás felügyeletét.

 

A MOL Campus egy toronyházból és a hozzá tartozó ötemeletes pódiumépületből áll, 43 000 négyzetméteres irodai alapterületén mintegy 3600 munkahelyet foglal magába. A belsőépítészeti tervezés során kulcsfontosságú volt, hogy ennek a nyitott és transzparens épületnek a lehetőségeit minél jobban kiaknázzuk, azt a vállalat és alkalmazottainak igényeihez igazítsuk Ehhez a városi élet újrateremtésének koncepciója nyújtott segítséget. Ahogy minden városban vannak különleges helyek, amiket az emberek használnak és magukévá tesznek, úgy a munkakörnyezet sem más: nem lehet általános és felcserélhető, hanem a vállalati kultúra visszatükröződése és egyben egy olyan hely, ahol a dolgozók otthon érzik magukat. A MOL Campus lehetőséget ad az alkalmazottaknak arra, hogy megválasszák a számukra legkedvezőbb környezeteket mind az elvonult munkavégzéshez, mind a közösségi élethez, mert a Kinzo és a Minusplus az embereket helyezte a belsőépítészeti tervezés középpontjába.

 

Az átalakuló vállalati kultúra visszatükröződése és otthonosság a dolgozók számára – MOL Campus irodáinak előremutató belsőépítészete példaként szolgálhat minden jövőbe tekintő és a változás mellett elkötelezett vállalat számára.

 

Építészet

Építészet: Foster + Partners, Finta Studio

Tervezők

Belsőépítészet: KINZO Architekten GmbH Ügyvezető: Karim El-Ishmawi, Chris Middleton, Projektvezető építész: Daniel von Seld Belsőépítész munkatárs: Michael Bernard, Elena Conrad, Georgia Dimaridou, Nathalie Droste, Mattis Flötotto, Alexander N. Georgouras, Ivan Haiman, Jacqueline Haller, Lena Heiß, Britta Henkel, Lea L. Hughes, Lena Janßen, Lauren Kirk, Liina Lember, Adrian Lippmann, Luca Marinelli, Cristina Orizzonte, Stefanie Pesel, Nina Reckeweg, Vanessa Riecke, Amit Rivlin, Bernhard Schievelbusch, Armin Schmidt, Pam Schriever, Danae Sofroni, Dimitri Sonnenberg, Henning Ströh, Harry Tweddell Belsőépítész gyakornok: Mete Ay, Henrike Buchholz, Rachel Dunne, Lisa Forster, Si-Min Fung, Luisa Münzner, Selma Schweitzer Grafika: Sebastian Dörken Modell: Brian Chen Belsőépítész partner: Minusplus Generáltervező Kft. Vezető építészek: Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos Projektvezető építész: Turai Balázs Belsőépítész munkatárs: Tislér András

Fotó

MOL

Helyszín

Budapest

Dátum

2022